Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Ulje od ćurekota je lijek



Ovaj lijek bi mogao pomoći.Malo je skuplji od ostalih ali i traje.Važno je da je prirodni 100% i da nam može pomoći.
Ono što kažu naučnici o ovom lijeku: Američki i arapski naučnici renomiranih istraživačkih instituta analizirati su ulje ćurekota. 
Došli su do sljedećih rezultata: "Sjeme ćurekota sadrži više od stotinu sastojaka koji pozitivno utječu na zdravlje, potpomažu varenje i rad crijeva " Supstance u ekstraktu ćurekota jačaju imunološki sistem u borbi protiv tumornih oboljenja " Ulje ćurekota djeluje protiv bakterija i gljivičnih oboljenja " Ulje ćurekota ima efekat smanjivanja viška šećera u krvi " Pri dugoročnoj upotrebi ulje ćurekota ojačava imunološki sistem Pored toga su otkrili da Nigella-sativa-ekstrakt, primijenjen u većim količinama, prouzrokuje sljedeće: " Stimulaciju ćelija koštane srži (porast za 250%) " Povećanje produkcije T-ćelija „pomagača“ i B-ćelija „proizvođača antitijela“ u imunološkom sistemu " Povišenu produkciju interferona/bjelančevina koji su od velike važnosti za imunološki sistem " Sprječavanje razmnožavanja ćelija raka (50%-tno usporavanje razvoja). Dosadašnja ispitivanja su pokazala da ćurekot ne djeluje direktno na pojedine organe, već djeluje na kompletan organizam preko imunološkog sistema (jačanje/revitalizacija) i pročišćavajuće preko debelog crijeva, tako da je korist višestruka. 
Jedna studija na je pokazala da, u ćurekotu sadržana Gamma-linolen-kiselina, ima antiastmatički efekat, obzirom da sprječava alergične reakcije. Povećanim stresom, konzumiranjem sredstava za uživanja, uz manjak kretanja, jednostranom ili pogrešnom ishranom uništavamo svoj imunološki sistem. 
Moderna imunološka istraživanja potvrđuju da redovna upotreba ćurekotovog ulja djeluje sprječavajuće protiv društvenih bolesti kao što su neke vrste raka, zakrčenje arterija, reumatska oboljenja, pojava mrene na očima... Važno je znati da do potpunog dejstva ćurekota dolazi tek nakon 8 do 12 sedmica redovnog konzumiranja, ističe imunološki ekspert dr. Schleicher. Način upotrebe 
1. Nervoza – 1 mala kašika ulja sa findžanom kahve. 
2. Kašalj i bronhitis – namazati uljem prsa i leđa i piti 3x1 supenu kašiku ulja + 2 kašike staviti u čašu vrle vode i udisati. 
3. Malaksalost – 1 supena kašika ulja + sok od narandže. Piti 10 dana izjutra. 
4. Poboljšanje pamćenja – 1 mala kašika ulja sa 100 ml čaja od nane. Piti 10 dana. 
5. Bubrezi – Samljeti ¼ kg ćurekota (u zrnu) i pomiješati sa ¼ kg meda. Piti izjutra prije jela 2 kašike ove smjese sa ½ čaše tople vode i 1 kafenu kašiku ćurekotovog ulja. 
6. Ljepota – Namazati lice sa 1 kašikom ulja od ćurekota + 1 kašikom maslinovog ulja. Nakon 1 sata oprati lice sapunom i vodom. 
7. Povraćanje i mučnina – 1 malu kašiku mljevenih karanfilića pomiješati sa 1 supenom kašikom ulja, popiti sa čašom čaja od nane. Piti 3 puta dnevno. 
8. Ojed – Ojedeno mjesto oprati vodom i sapunom, zatim posušiti i namazati uljem, navečer i ostaviti do jutra. Tako raditi 3 noći.
 9. Srce i suženje krvnih aorti – Ujutro i naveče piti po 1 kašikicu (za čaj) ulja sa toplim napitkom (čaj, mlijeko ...). 10. Psorijaza – Oboljelo mjesto namazati jabukovim sirćetom, a nakon toga uljem od ćurekota. Terapija traje 15 dana. Ukoliko bude potrebno da se nastavi napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi. 
11. Bradavice – Bradavicu namazati uljem, a zatim popiti 1 kafenu kašiku ulja. Terapija se koristi 3 puta na dan (15 dana). Ukoliko bude potrebno da se nastavi napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi. 
12. Reumatizam – Umlačiti ulje i namazati (utrljati) oboljele dijelove tijela. Zatim popiti 1 veliku kašiku ulja. Terapija traje 14 dana 2 puta dnevno.
 13. Glavobolja – 3 puta dnevno uljem namazati čelo, sljepočnice i iza ušiju. Izjutra popiti 1 čajnu kašikicu ulja prije jela. Terapija traje 3 dana. 
14. Kiselina i stomačne tegobe – 1 čašu mlijeka + 1 supenu kašiku ulja 3 puta dnevno. 
15. Ženske bolesti – 1 kafenu kašika ulja sa čajem zaslađenim 1 kašikom meda piti 5 puta dnevno. Terapija traje 40 dana. 
16. Upala nosnih šupljina, suhi kašalj, bronhijalna astma, gripa – 5 puta dnevno namazati unutrašnjost nozdrva uljem od ćurekota, jako udahnuti i izbaciti šlajm na usta (nekoliko puta). Terapija traje 3 dana. 
17. Očne bolesti i oštećenje vida – Pola sata prije spavanja namazati kapke i kožu oko očiju uljem, a zatim se popije 1 čajna kašika ulja pomiješana sa 1 čašom soka od mrkve. 
18. Dijabetes - 15 minuta prije doručka i večere uzeti 1 kafenu kašiku ulja, pomiješanu sa 1 čašom čaja od cimeta. 
UPOZORENJE: OBAVEZNO IZMJERITI VRIJEDNOST ŠEĆERA PRIJE I POSLIJE (1/2 SATA) UZIMANJA TERAPIJE. UKOLIKO JE ŠEĆER NISKE VRIJEDNOSTI NE UZIMA SE TERAPIJA. 
19. Jačanje imuniteta – 15 minuta prije doručka i večere uzeti jednu čajnu kašičicu ulja, i zaliti sa ½ čaše vode u kojoj je rastopljena kašika meda. 

BITNE NAPOMENE: 
1. DOZIRANJE ZA DJECU JE POLA GORE NAVEDENIH DOZA.
 2. KOD TEŽIH OBOLJENJA POTREBNA JE DUGOTRAJNIJA TERAPIJA.
 3. BOLESNICI SA TRANSPLATIRANIM ORGANIMA NE SMIJU UZIMATI ULJE. 
4. TRUDNICAMA SE NE PREPORUČUJE KORIŠTENJE ULJA.


tags:ulje ćurekota,lijek,

41 comments:

  1. kako djetetu od 12 godina poboljšati apetit da bolje jede zdrav je nema zdrastvenih problema ali posve slabo jede

    ReplyDelete
  2. ako je zdrav nemoj ga tjerat da bude bolestan


    covjek nemora puno da jede da bi
    bio zdrav

    ReplyDelete
  3. gdje se moze nac ovo ulje????

    ReplyDelete
  4. gdje mogu naci ovo ulje??

    ReplyDelete
  5. Hadžije su donijele iz Arabije,a ima ga u privatnim apotekama ili preko interneta pik.ba oglasi i dr.

    ReplyDelete
  6. imamo ga mi u mojoj radnji..u Novom Pazaru,dosta je trazeno ..i u ljecenju Kur anom..

    ReplyDelete
  7. Koliko j etačno,saznao sam da je najbolje Pakistansko ćurekotovo ulje original koje je hladno cijeđeno.Ima ga u mnogim radnjama,ja sam nabavio u Zenici u blizini pijace a koje je kontrolisao zavod za javno zdravstvo FBIH.

    ReplyDelete
  8. DALI MOZE DA KORISTIM OVAJ LJEK ZA MRSNOCA U KRVI....
    CEKAM ODGOVOR

    ReplyDelete
  9. orginalno hladno cjeđeno se može kupiti na čsršiji radnja BUTIK BADEM provjereno.

    ReplyDelete
  10. orginalno ulje Hakimsaab s moze se naci na standu u WISA centru u SARAJEVU
    inace je ulje hladno cjedeno i u orginalnom pakovanju
    POSJETI TE NAS i UVJERITE SE U KVALITET I ORGINALNOST

    ReplyDelete
  11. Pozdrav za Patriciju iz Novog Pazara od stalne musterije

    ReplyDelete
  12. DA LI POMAZE KOD POVECANOG KREATININA I UREJE KOD SLABIJE FUNKCIJE BUBREGA I KAKO SE KORISTI.JA SAM NABAVIO OVDE U BANJALUCI U APOTECI A PISE DA PROIZVODI GALENFARM DOO SARAJEVSKA ULICA BB.MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE.HVALA

    ReplyDelete
  13. U tekstu piše za što sve služi ćurekot i ko ne smije konzumirati.Opet je najbolje se posavjetovati sa stručnom osobom ili ljekarom.

    ReplyDelete
  14. Da li se ulje od curekota moze naci u Usa i ako moze u kojoj prodavnici i pod kojim imenom

    ReplyDelete
  15. Probaj sa nazivom: black seed oil is an oil derived by pressing the seeds of the Nigella Sativa plant.

    ReplyDelete
  16. Probaj na ovoj stranici imaš i cijenu http://naturalall.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. jak bol u nozi navodno od kićme ali bola nema nigdje više ni u kićmi niti negdje drugo do u nozi kako to lijećiti

    ReplyDelete
  18. obrati se liječniku ,fizijatru,sve je to od kičme,potrebna je masaža kičme i noge,od prirodnog najbolji je ovaj recept: salo (jedna šolja)se pomiješa sa maslinovim uljem(šoljica) i u to ide 2 table andola samljevenih,sve se izmiješa i masira kićma,kosti i dr. gdje boli.Lanenom krpom priviti i odmoriti.

    ReplyDelete
  19. gdje mogu kupiti ulje curekota u njemackoj i kakav mu je naziv

    ReplyDelete
  20. Tražiti Nivella Sativa, crni kim, čorokot,biljno ulje crnog kima...

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  22. cuo sam da se moze mrsaviti sa tim uljem, pa me interesuje kako se dozira to ulje kad se hoce mrsaviti.

    ReplyDelete
  23. Za sve one koji zive u NL evo adrese
    naravno za sve u svijetu ovde se moze narucit
    nemora se placat odma moze u roku 14 dana
    ja sam ga licno narucio i dobio
    http://www.supernaturals.nl/

    imam ga vec 4 dana i nebi znao mnogo sta rec jer sam ga tek poceo konzumirat
    javicu se za jedno 2 mjeseca

    ReplyDelete
  24. molim vas gdje mogu u njemacko ovo ulje kupiti.hvala

    ReplyDelete
  25. Ovde pise da konzumiranjem ulja se sprecava razvoj celija raka. Nije opisano kako u takvim slucajevima se treba koristiti ulje i ako mozete da mi objasnite zasto je potrebno piti med rastopljen u vodi kada se uzme kasikica ulja i da li med pomaze u razvoju tih celija s obzirom da se one hrane sa slatkim? Hvala unaprijed na odgovoru.

    ReplyDelete
  26. Liječi li ovo ulje psorijazu. Nedavno sam čitala za jednu biljku također koja može pomoći kod liječenja psorijaze pa sad tražim i neke druge. Pomaže li ona kod kožnih bolesti i smanjivanja osipa

    ReplyDelete
  27. Da li corokotovo ulje leci Azoospermiju kod muskarca i kako i na koji nacin

    ReplyDelete
  28. Ja bi samo da prenesem moje iskustvo vezano za ČUROKOTOVO ULJE.
    Naime radi se o tome da sam imao vrlo povišene trigleciride 10 godina a oko zadnjih 5 godina imam povećan i pritisak. Dešavalo mi se da u apoteci aparat ne može da izmijeri nivo triglecirida. Prvo sam pio dosta prirodnih preperata - sve što sam čuo od naraodne medicine sam probao, nisam mogao skinuti nivo triglecirida. Zatim sam prešao na lijekove hemija 3 - 4 vrste lijekova sam prodao u kombinaciji sa dijetama , više od 5 godina sam pio lijekove i ništa . Prije 4 - 5 mjeseci odlučim sam na svoju ruku da prekinem lijekove i probam ponovo sa prirodnim lijekovima uveo sam 3 puta sedmično šetnje po 5-6 kilometara i neke lagane vježbe. Iz ishrane izbacim hljeb i sva peciva, slatkiše, čips, salame i slično , skinem kilažu sa 102kg na 94 i skinem trigliceride na 4,3 pa se malo opustim i kontrola kad triglecitidi 7,0 i holeterol 7,5 koji nisam imao povećan. Doktor naravno kaže tablete. Ponovo odlučim da uvedem još rigoroznije mjere stroga dijeta ( skinem kilažu na 92kg ), čajevi protiv masnoće, cardio protect to je pakovanje sa tri kapsule riblje ulje, magnezijum i crvena riža i pored toga uvedem 3 x ČOROKOTOVO ULJE . Samo sam sedam dana bio na svemu ovome i odem na kontrolu u apoteci kad IZNENAĐENJE , trigleciridi 1,2 . Ne mogu da vjerujem i niko mi ne vjeruje, ja ovih 10 godina nikada nisam imao ispod 2,5 ma šta sam god pio. Moram nastaviti ovako još jedan period i onda otići u ambulantu da kontrolišem krvnu sliku i masnoće.
    Jako bitna stvar koju sam našao na internetu ( pošto sam pročitao desetine tekstova ) da trigleciridi moggu biti genetski i od hrane a holesterol i od stresa, trigleciridi nisu od stresa.
    TAKO DA JE MOJA PREPORUKA DA PROBATE OVO KAO I JA , SIGURNO ĆE TE IMATI REZULTATE. Izvinite što sam ovako dugo pisao ali sam morao objasniti .

    ReplyDelete
  29. dali mogu da ga koriste osobe koje su operisane od necega npr one kojima je uklonjen neki organ?

    ReplyDelete
  30. Da li se moze koristit za bakteriju stafilokok kod djece?

    ReplyDelete
  31. Za stafilokok ulje divljeg origana. Samo ono pomaze. Imad u apotekama. Nadam se da ces ovo proscitati jer je star post

    ReplyDelete
  32. dali pomaze kod hepatitisa b i dali ima nezeljenog efekta i koji su nezeljeni efekti

    ReplyDelete
  33. Great article, exactly what I was looking for.

    ReplyDelete
  34. Hey there this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if
    you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but
    have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone
    with experience. Any help would be enormously appreciated!

    ReplyDelete
  35. Aprenda tudo sobre Como Ganhar Numerário: Rede mundial de computadores.

    ReplyDelete
  36. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts.

    After all I will be subscribing to your feed and I hope
    you write again soon!

    ReplyDelete
  37. This is very fascinating, You are a very professional blogger.
    I've joined your feed and look ahead to searching for extra of
    your great post. Also, I have shared your site in my social networks

    ReplyDelete
  38. Kako se koristi kod lijecenja epilepsije kod djece?

    ReplyDelete
  39. Sme li se masirati lumbalni deo kičme dok boli

    ReplyDelete
  40. ako je oštećena kičma ne dirati ništa a ako je samo živac prikliješten možete se masirati.

    ReplyDelete
  41. Dali pomaze kod epilessije

    ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.